Saturday, January 23, 2010

pEremPuan


MinGgu ni pelik sungguh. Aku jadi seorang yang pemarah. Semua benda aku buat tak kena dan semua benda yang orang buat tak kena pada aku.

Aku jadi marah bila tengok orang bising. Aku jadi marah bila aku tak boleh jawab soalan tutorial chem . Aku jadi marah tengok result kuiz bio aku yg ......

Hm ,conclusionnya .aku cepat naik angin

Semua nya bermula sebab perempuan . Sapa? Girlfriend aku? MEsti la tak.Sebab aku takde.

Tapi kawan..

Ceritanya

Nur (memang nama sebenar) mesej aku. Katanya nak minta Ammir(nama sebenar).Ok la. FIne. AKu boleh tolong .Aku cakap dalam malam nanti aku beritahu. Si Ammir ni belajar kat Mesir.Jadi logikla aku tak boleh beritahu terus(kena tunggu Ym dia on dulu).

Tapi , selepas 15 minit dia mesej aku ,kalau boleh nak sekarang katanya. aku kata sabar la .dia pun cakap ok.Malam tu beritahun Ammir , si Nur ni nak cakap dengan dia .

Esoknya Nur mesej aku ,

Nur:bagitau Ammir,kalau nak call waktu malam je tau.

Ikmal:Siang sibuk sangat ke sampai tak boleh cakap?

Nur:Apasal nak marah-marah ni? siang penat la . kena berniaga semua . mana ada masa.

Ikmal:Eh , mana ada marah . tanya je .ok ,nanti aku bagitau pada Ammir.

Nur: Yelah , Nur tak pandai macam korang kan. Korang banyak masa , Nur ni sampai bila-bila
berniaga je.

MEsti la aku terasa kan? tiba-tiba je......Aku pun reply ar

Ikmal : Oh ,orang belajar banyak masa ya.Baru tau, Ok2 fine.terima kasih lah inform.

Nur: Kenapa semua lelaki ni haa? nak perli-perli aku .Aku dah la baru break up dengan bf aku semalam.Lelaki memang tak pernah paham perempuan .Dah la ,kalau tak ikhlas tak nak tolong aku ,tak payah la.Terima Kasih banyak-banyak.

So, inilah puncanya sebab apa aku jadi pemarah . Perempuan selalu nak lelaki je paham mereka.Mereka tak pernah ke pikir apa yang lelaki rasa.


Kau marah aku sebab ko tension breakup dengan bf ko . Tolonglah ,tak perlu jadi bodoh disebabkan orang yang tak menghargai diri kau.Kalau lelaki tu tak tau menghargai kau ,kenapa ko nak sedih pasal dia.

Dan kau sanggup buang kawan sebab kau tension break up dengan bf kau.


Selama ni aku hanya dengar je, perempuan sanggup korbankan segalanya bila dia dah jatuh cinta

Tapi hari ini , baru aku tau kebenarannya.




16 comments:

aisha wUtevA!! said...

hahaha.
pompuan mmg ah dah tgh mrh bukan sedar.
sbr byk2 la ek. hee

fya zainal said...

haha ya betul ckp aisha..
pompuan marah dh x sdar
hahha
sabar2
heheh^^

Khaleeqa Idrus said...

Sabar wey. perempuan ni mmg mudah naik angin satu badan. Dan cepat jugak cool. Dia tension lah tu :) kau tension, kau pun marah-marah jugak kan? :D Tolenransi dan memahami.

~kuyam~ said...

hahaha..u noe wut,ppuan mcm itu adalah mensia2 kan dirinya~

Cik Akma said...

sabar2. dua2 dah naik angin. cool. lumrah alam :)

gadis borneo said...

hihi....

sbnarnya dia nak mintak perhatian kat ko...sbb dah xda orang nak cayang kat dia :D

tp kejap ja tu....plg lama dia mau elak ko mkin 3 hari sj...

pastu mesti dia nak sms blik sbb dah xda buiprin :)) kuikuikui....

deena awanis said...

hehehe..aku pun camtu gak kekadang..
aku nak laki aku je paham aku..
sekalu bila dy bkk mulut, upenyer aku lagi x paham dy..kehkehkeh

perempuan ITU said...

oh iye,Aku nak bagitahu ni sebab aku perempuan.

Perempuan ni bila dah marah tak boleh control emosi dan bila bercakap tak nak pikir terlebih dahulu.Itu la perempuan.Kadang2 aku mcm tu.Lama-lama aku fikir dulu sebelum bercakap.

harap bersabar ye =)

Undi saya anda dapat Rm1000

L.Lawlett said...

@ korang semua- i see. aku bukan apa.dia tu dah la tak pernah tanya khabar aku.tiba-tiba msej nak mintak no boys lain .pastu nak marah-marah.sapa tak hot.aku tak salahkan dia.cuma panas la tiba-tiba tak salah kena marah kan.aku explain kan, lagi dia merepek.hm
nasib-nasib...

joegrimjow said...

mungkin hormon die tak seimbang kot masa tu
bawak bersabar
huhu

L.Lawlett said...
This comment has been removed by the author.
anisizatyA.J said...

sabar la. bukan semua pmpuan cmtu and bukan semua laki cmtu gak kan.

Anonymous said...

ah rasanya perempuan tu macam desprate nak boyfie baru. agaga

Afizzat said...

"Yelah , ... tak pandai macam korang kan. Korang banyak masa , ... ni sampai bila-bila berniaga je"

Bro, ayt yg mcm ats 2 plg bt aku mdah naek agn cam ko..huhu..bwk2 sbr noh..

Nabihah Zaid said...

woah..,man i feel sorry 4 u..xP
mgkin pompuan 2 ngade2 kot..
sstgh pompuan nie..mne leh org x lyn..naek angin dorg xDD

afzan;NA said...

aduss...
tengah dtg bulan kot...
hahahaha

tp aku tak rase yg statement ko tu, adalah melambangkan kemarahan...huhuhu

P/s: single is better, right? haha