Sunday, January 10, 2010

Juara lagu...?? =)

Dan johan anugerah juara lagu ke - 24 dimenangi oleh Aizat.........dengan lagu pergi......

Tap...tap....tap (bunyi air kat pili)

sekejap je masa berlalu dengan segala promo di televisyen.tiba-tiba AJL dah pun habis.

Tahniah aku ucapkan kepada Aizat.

Isu yang aku nak bangkitkan sekarang bukan la kemenangan atau kekalahan sapa-sapa
tapi mutu sesebuah lagu tu sendiri.Dan mungkin aku bukanlah orang yang sesuai tetapi this is a blog,jadi selagi tak menghina dan menyusahkan sapa-sapa.its up to me to write what i am thinking...


1.Lagu yang menjadi kegilaan zaman sekarang tak semestinya akan menang sebab yang menilai ialah juri profesional.
2.Lagu yang bermutu selalunya dibuat sendiri oleh penyanyi *(mungkin lebih feel)
3.Kebanyakan lagu masa kini yang diminati berbentuk indie yang mempunyai irama tersendiri.
4.Setiap penyanyi perlu ada identiti sendiri untuk pergi ke peringkat yang lebih jauh

cthnya: 1.Sam(bunkface tak patut digelar 'klon greenday'.
2.Yuna( Norah Jones Malaysia ).
3 Hujan (The strokes)

# Jangan salah paham.Aku peminat meraka juga

5.Kekuatan sesuatu lagu terletak pada lirik dan melodi.(lagi mudah orang paham,lebih bagus lagu tersebut).
6.Lagu yang dicipta melalui pengalaman ialah antara lagu yang terbaik dihasilkan.

cth:1 .kau aku-aizat
2.dan sebenarnya-yuna


Dan sebenarnya , apabila satu lagu tu dah tersenarai di peringkat akhir ,mereka adalah pemenang .Dan mungkin yang menang tu rezekinya pada kali ini...

Tapi yang penting ,dalam menghasilkan muzik yang terbaik ialah dengan hati yang ikhlas bukan kerana satu material yang dipanggil 'award'

*ikhlas umpama semut hitam yang berjalan di atas sebuah batu hitam pada malam yang gelap

Dan sebagai 'tribute' kepada aizat aku akan mempersembahkan lagu

1.kau aku.
2.pergi .

acoustic version dengan wajah aku =)

Tap...Tap...Tap...



7 comments:

sophie said...

sophie suke lagu kaw pergi tew!! best2..=)

cik EPAL said...

lawa gitar :)

fara azmi,,^_^ said...

saya suka lagu pergi dari aizat tu,,
semalam sy tggu lagu tu je,,
hehe

deusXmachina® said...

cis...
ku harapkan jeffrydin menang
hahaha

erk888.blogspot.com

fya zainal said...

aku pown suka lagu ni..feel habis especially tyme tgk talentime^^

honeyy said...

lagu PERGI menang sb kena dgn konsep 1 malaysia yg di kecoh2 sekarang.

sedih BENCINTA dapat no 3.huhu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

apapun AJL24 mmg meletopppp ahhh !