Friday, April 30, 2010

14 perkara yang kamu tidak boleh kata pada sesorang yang 'single'

(post ini bersumberkan yahoo)

Kenapa kita perlu banyak bercakap bila seseorang yang 'single' meluahkan perasaanya pada kita?

Dan biasa la untuk kita memberikan 'janji-janji palsu' atau pun 'kata-kata pujangga' untuk tenangkan hati diorang.

Lebih baik jujur kan ? walaupun hati diorang tak setenang yang diharapkan , sekurang-kurangnya diorang akan dapat terima hakikat sebenar .


Inilah antara kata-kata untuk pujuk diorang.


tak perlu cari , dia akan datang sendiri .

- ini hanya sampah. ada orang jumpa pasangan tanpa dicari ada yang tak. Jadi, tak salah kita keluar dan mencari si dia

Kumbang bukan seekor dan bunga bukan sekuntum.

-saya pernah berkawan dengan seorang perempuan bernama bunga. percayalah, kadang-kadang bunga memang sekuntum.


Kenapa awak masih 'single'?

-Saya benci soalan ni. Kalau la saya tau macam mana nak jawab , tentulah saya tak single sekarang ni? Haish...


Awak terlalu memilih.

-Yup , mungkin betul . Tapi , saya rasa macam saya dikritik sebab mempunyai citarasa, MATA , dan berfikiran tertutup .


Awak akan jumpa dia satu hari nanti.

- bila suatu hari nanti tu ye?

Dia ada dalam dunia ni .

-boleh la cakap kalau dah jumpa. dunia memang orang cakap kecil tapi percaya lah dunia ni luas.

Sekarang bukan masa yang sesuai.

-macam lah senang nak cari masa yang sesuai untuk berkapel .

Awak tak nak cuba dating 'online' ?

-siapa yang percaya pada awek-awek yang suruh 'komen my pic please' . saya pun tak nak girlfriend saya jadi foto freak.

Dia bukan orang yang sesuai untuk awk.

-saya tau la sebab tu saya komplen sekarang ni.

Masa saya dengan Juliana mula-mula jumpa dulu pun....

-Eh, kita tengah cakap pasal sapa ni?


Saya harap saya masih single sekarang ni ..

-betul ke? cuba clash dengan gf awak sekarang jugak , boleh?


Lepas ni awk pulak ( kahwin)

-Ni hina ke apa ni?

Nanti kalau awak ada pasangan sekarang , ganggu study karier awk.

-umur saya dah 32 . sepanjang 10 tahun lepas takde pun perempuan yang ganggu karier saya.

Tapi awk sangat cantik. takkan la takde yang nak?

- Kecantikan tak janjikan semuanya.



Kalau ada kawan yang mengadu pada korang bila diorang baru lepas clash ataupun dah lama single ,

Apa pulak janji-janji dan kata-kata manis korang ye???





Sunday, April 25, 2010

lagu Pergi~

alamak , video kualiti tak berapa bagus la. tapi kalau ada permintaan .aku akan post semula dengan kualiti yang lebih baik. tengok la cane

anyway , i m planning to learn more about guitar during this 3 months holiday
so , harap2 leh improve selepas ini

THis is a song entitled PERGI- AIZAT (cover by IKMAL)


video

I' m BaCk ~~~~~~~~


Hey semua kawan-kawan yang kita suka

Aku baru je selamat menghabiskan peperiksaan akhir (x tau resultnya selamat ke tak) jadi aku ada banyak masa untuk kembali menulis blog kali ni

CUti 3 bulan beb....


Sapa nak join pergi holiday kat Indonesia??? boleh je sediakan tiket flight dengan duit poket.

Aku akan bertolak ke sana 16 hb /5 ni . walaupun sangat-sangatlah malas

kepada KUYAM, Gb dan Me . terima kasih kerana ambil tahu perkembangan blog aku yang tak seberapa ni.

i will try my best to make it look nicer.


apa-apapun, yang menarik akan datang selepas ini . jadi,

TUnggu.......................................